Dag van de Scheiding 11 september 2020

Gepubliceerd op: 8 september 2020

‘Deskundige begeleiding bij scheiding is essentieel’

Elk jaar in september wordt de landelijke Dag van de Scheiding gehouden. Ook bij VQ Advocaten kunt u terecht met al uw vragen over onder meer scheiding, alimentatie, ouderschapsplan, huwelijkse voorwaarden, pensioenafwikkeling bij scheiding en mediation.
Bel tussen 09:00 en 17:00 uur 0186-614477 voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek met één van onze familierechtspecialisten. Desgewenst is een afspraak op kantoor of via videobellen ook mogelijk. U wordt dan wel verzocht vooraf een afspraak in te plannen. Wij bieden u een vrijblijvend adviesgesprek aan van 30 minuten.

De Dag van de Scheiding is ooit bedacht om mensen er op te wijzen dat goede begeleiding bij een scheiding heel belangrijk is. Het uiteindelijke doel is het verbeteren van het proces rondom echtscheidingen, zodat (ex-) partners zorgvuldig en respectvol uit elkaar gaan. Er komt namelijk veel bij kijken als mensen besluiten uit elkaar te gaan. Zeker wanneer er kinderen bij betrokken zijn, is een goede begeleiding van essentieel belang. Een scheiding heeft vaak ook verstrekkende financiële gevolgen voor de beide partners en het is daarom heel belangrijk dat je je goed laat adviseren door een specialist op het gebied van het familierecht.

Op de Dag van de Scheiding kunt u gratis en vrijblijvend al uw vragen stellen.  Vragen kunnen gaan over een scheiding en alles wat daarmee te maken heeft.

Onderwerpen waarover u onder andere advies kunt krijgen:

 • Zorgregeling voor de kinderen
 • Invulling van het ouderschapsplan
 • Kinder- en partneralimentatie
 • Uitleg van huwelijkse voorwaarden
 • Verdeling huwelijksgoederengemeenschap
 • Samenlevingscontracten
 • Afwikkeling gezamenlijke woning
 • Scheiden met een eigen bedrijf
 • Gevolgen voor het pensioen
 • Fiscale gevolgen van een scheiding
 • Internationale echtscheiding
 • Mediation

VQ Advocaten kan u o.a. helpen bij:

Opzegging huurovereenkomst bedrijfsruimte

Opzegging van een huurovereenkomst (artikel 7:290 BW-bedrijfsruimte) is aan een aantal formaliteiten verbonden. Zo is de opzegtermijn tenminste één jaar en dient de opzegging per exploot of aangetekende brief te worden gedaan. Voor de verhuurder geldt tevens dat de gronden van de opzegging moeten worden vermeld.

Wanbetaling

Een ondernemer kan helaas te maken krijgen met wanbetaling. Een opdrachtgever of afnemer laat een rekening onbetaald. Op een aanmaning wordt niet gereageerd. De wederpartij zoekt duidelijk uitvluchten. U kunt natuurlijk wekelijks bellen of een herinnering sturen, echter indien dat geen effect heeft is nadere actie nodig.

Opzegging huurovereenkomst bedrijfsruimte

Opzegging van een huurovereenkomst (artikel 7:290 BW-bedrijfsruimte) is aan een aantal formaliteiten verbonden. Zo is de opzegtermijn tenminste één jaar en dient de opzegging per exploot of aangetekende brief te worden gedaan. Voor de verhuurder geldt tevens dat de gronden van de opzegging moeten worden vermeld.

Huurovereenkomst bedrijfsruimte

Bedrijfsruimte betreft de huur voor een ruimte waarin de huurder zijn onderneming drijft. Dit wordt ook vaak aangeduid als winkelruimte. Hieronder vallen een restaurant- of cafébedrijf, een afhaal- of besteldienst of een ambachtsbedrijf. In de verhuurde ruimte dient een voor het publiek toegankelijk lokaal te zijn, voor rechtsreeks levering van roerende zaken of dienstverlening. De bepaling over een dergelijke ruimte is opgenomen in artikel 7:290 BW. Hierdoor wordt vaak gesproken over artikel 7:290 BW-bedrijfsruimte.

Laat ons u helpen.

Volgt u VQ Advocaten al op social media? 

Contact

Gegevens

De Vriesstraat 16
3261 PC Oud-Beijerland
Postbus 1121
3260 AC Oud-Beijerland
Telefoon: 0186-614477 en 0186-727002 (PL)
KvK: 24316650

BTW: 8098.05170.B01

PrivacyverklaringAlgemene Voorwaarden