
Ongeval met elektrische fiets
Elektrische fietsen zijn niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Tegenwoordig wordt de elektrische fiets door alle leeftijden gebruikt.
Wat als u een ongeval overkomt met een elektrische fiets?
Als bestuurder van een elektrische fiets met trapondersteuning valt u onder de categorie fietser. Een fiets met trapondersteuning wordt gezien als een zwakke verkeersdeelnemer. Indien er een botsing ontstaat met een motorvoertuig dan is de aansprakelijkheid veelal tenminste 50 %. Indien de bestuurder van de elektrische fiets zich aan de regels hield dan is de bestuurder van het motorrijtuig doorgaans 100 % aansprakelijk. Elektrische fietsen waarbij meetrappen niet nodig is om vooruit te komen en de maximale snelheid hoger is dan 25 km/uur vallen niet onder de bescherming van artikel 185 Wegenverkeerswet. Deze elektrische fietsen worden aangemerkt als motorrijtuig. Indien hen een ongeval overkomt waarbij een andere motorrijtuig is betrokken dan gelden de normale regels en is er geen extra bescherming voor de zwakkere verkeersdeelnemer, ook wel 50 % regel genoemd.
Voor meer informatie kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen via 0186-614477 of via info@vq-advocaten.nl. De gespecialiseerde letselschadeadvocaten van ons kantoor helpen u graag bij het vaststellen van de aansprakelijkheid en het inventariseren en verhalen van de letselschade.

VQ Advocaten kan u o.a. helpen bij:
Vrijwilliger loopt letsel op bij val uit een om te zagen kerstboom
Het kan voorkomen dat er tijdens werkzaamheden bij een stichting een ongeval met een vrijwilliger plaatsvindt. Soms bevinden deze werkzaamheden zich in een informele setting waarin het onduidelijk is wie feitelijk de leiding heeft. Wie is er in het geval van een ongeval aansprakelijk voor de schade? En is de schade wel verhaalbaar op de betreffende stichting?
De berekening van partneralimentatie 2023
Met ingang van 1 januari 2023 wordt partneralimentatie anders berekend. Voorheen werd bij de berekening van partneralimentatie altijd gerekend met de werkelijke woonlasten.
Opzegging huurovereenkomst bedrijfsruimte
Opzegging van een huurovereenkomst (artikel 7:290 BW-bedrijfsruimte) is aan een aantal formaliteiten verbonden. Zo is de opzegtermijn tenminste één jaar en dient de opzegging per exploot of aangetekende brief te worden gedaan. Voor de verhuurder geldt tevens dat de gronden van de opzegging moeten worden vermeld.
Wanbetaling
Een ondernemer kan helaas te maken krijgen met wanbetaling. Een opdrachtgever of afnemer laat een rekening onbetaald. Op een aanmaning wordt niet gereageerd. De wederpartij zoekt duidelijk uitvluchten. U kunt natuurlijk wekelijks bellen of een herinnering sturen, echter indien dat geen effect heeft is nadere actie nodig.
Laat ons u helpen.
Volgt u VQ Advocaten al op social media?
Contact
Gegevens
De Vriesstraat 16
3261 PC Oud-Beijerland
Postbus 1121
3260 AC Oud-Beijerland
Telefoon: 0186-614477 en 0186-727002 (PL)
KvK: 24316650
BTW: 8098.05170.B01