Mediation met ex-partner

Uit elkaar maar met goede afspraken waar beide ex-partners verder mee kunnen. Samen praten en afspraken maken over de beëindiging van het huwelijk, het partnerschap of de relatie.

Probleemanalyse

Na 15 jaar huwelijk kom je tot de ontdekking dat “de koek op is”. Je bent als partners uit elkaar gegroeid. Je ziet jezelf niet oud worden met deze partner. Je wilt met je partner uit elkaar, dus er moet een scheiding komen. Wat nu?

Klanten over ons

Mogelijkheden

Welke oplossingen zouden mogelijk kunnen zijn?

Ieder een eigen advocaat, hoge advocaatkosten en uiteindelijk maar afwachten hoe de rechter beslist op de punten waarover partijen van mening verschillen.

Een online scheiding, waarbij een aantal gegevens worden opgevraagd en de scheiding wordt geregeld. Of toch niet, want de ervaring leert dat een online scheiding weliswaar goedkoop lijkt, maar omdat er geen verdere begeleiding wordt gegeven is er dus ook geen aandacht voor allerlei emotionele, maar ook juridische en fiscale aspecten. Dit leidt op termijn meestal alsnog tot problemen waardoor de scheiding alsnog veel kosten met zich meebrengt.

Oplossing(en)

Hoe kan VQ advocaten u helpen?

VQ Advocaten heeft gediplomeerde scheidingsmediators, welke zijn aangesloten bij de specialisatievereniging voor Familierechtadvocaten en scheidingsmediators. Zij beschikken over specialistische juridische kennis op het gebied van personen- en familierecht.

Tijdens een mediationtraject wordt getracht het vertrouwen tussen partijen te herstellen om vervolgens te komen tot afspraken die voor beide partijen acceptabel zijn. Een win-win situatie.

Situatieschets 

Wat is de gewenste situatie hierna voor de cliënt?

Na de scheiding kunnen beide partijen verder met hun leven, zonder dat zij het gevoel hebben dat zij door de scheiding alles zijn kwijtgeraakt. Mediation is een fijne manier om een relatie te beëindigen en om in samenspraak met elkaar tot oplossingen en afwikkeling te komen.

Maak een afspraak bij ons op kantoor

Stappenplan

Wat zijn de te nemen stappen?

Stap 1

Maak een afspraak;

Stap 2

Verzamel de gevraagde bescheiden;

Stap 3

Toon inzet tijdens de mediationsessies;

Stap 5

Opstellen van de gemaakte afspraken;

Stap 6

Indienen van de scheiding bij de Rechtbank.

Laat ons u helpen.

Volgt u VQ Advocaten al op social media? 

Contact

Gegevens

De Vriesstraat 16
3261 PC Oud-Beijerland
Postbus 1121
3260 AC Oud-Beijerland

Telefoon: 0186-614477 en 0186-727002 (PL)

KvK: 24316650
BTW: 8098.05170.B01

Algemene Voorwaarden
Privacyverklaring
Klachtenregeling