Familierecht

In het familierecht spelen emoties vaak een grote rol. Een juridische benadering biedt duidelijkheid. En dat is waar beide partijen baat bij hebben. Onze specialisten hebben jarenlange ervaring in alle facetten van het personen- en familierecht en hebben met goed gevolg de Juridische Specialisatieopleiding Familierecht afgerond.

Wat valt er onder dit rechtsgebied?

Zij behandelen echtscheidingsverzoeken zowel op eenzijdig, als gezamenlijk verzoek en treden op als mediator. Ook kunt u bij ons kantoor terecht voor juridische bijstand bij de beëindiging van uw samenwoning.

Onze specialisten hebben veel expertise op het gebied van het alimentatierecht en de wet- en regelgeving rond minderjarigen. Denk aan kinder- en partneralimentatie, de verdeling van de zorg- en opvoedingstaken (omgangsregeling) en het ouderlijk gezag. Verder worden dikwijls zaken behandeld ter zake van ontkenning of erkenning van het vaderschap, naamswijziging of adoptie. Daarnaast kunt u bij een familierecht advocaat terecht voor alle zaken op het gebied van (civiel) jeugdrecht, zoals ondertoezichtstelling en uithuisplaatsing.

Klanten over ons

20 jaar ervaring

Onze aanpak

Wanneer het niet anders kan, starten wij een juridische procedure voor u. Mocht u het op een andere manier op willen lossen, dan kunt u ook bij ons terecht voor mediation.

 

Onze specialist(en)

Wij helpen u met al uw vragen op gebied van Familierecht.

Mr. C.K. Visser (Corrine) is een van onze advocaten op dit gebied.

Oplossingen

Oplossingen in dit rechtsgebied:

De berekening van partneralimentatie 2023

De berekening van partneralimentatie 2023

Met ingang van 1 januari 2023 wordt partneralimentatie anders berekend. Voorheen werd bij de berekening van partneralimentatie altijd gerekend met de werkelijke woonlasten.

Mediation met ex-partner

Mediation met ex-partner

Uit elkaar maar met goede afspraken waar beide ex-partners verder mee kunnen. Samen praten en afspraken maken over de beëindiging van het huwelijk, het partnerschap of de relatie.

Alimentatie na scheiding

Alimentatie na scheiding

Mijn ex heeft een ander en nu wil ze bij me weg samen met de kinderen. Ze heeft een advocaat benaderd en ze wil van mij scheiden. Nu heb ik een verzoekschrift ontvangen en daarin staat dat ze wil dat ik haar ‘liefdesnestje’ ga financiëren.

Volgt u VQ Advocaten al op social media? 

Contact

Gegevens

De Vriesstraat 16
3261 PC Oud-Beijerland
Postbus 1121
3260 AC Oud-Beijerland

Telefoon: 0186-614477 en 0186-727002 (PL)

KvK: 24316650
BTW: 8098.05170.B01

Algemene Voorwaarden
Privacyverklaring
Klachtenregeling