Verzekeraars in letselschadezaken zijn traag
In de praktijk worden de gedragsregels lang niet altijd nageleefd door verzekeraars. Zo worden vaak de termijnen uit de GBL niet gehaald. Veelal lukt het verzekeraars niet om binnen drie maanden een standpunt in te nemen over de aansprakelijkheid en wordt er niet binnen twee jaar afgewikkeld. Daarnaast komt het voor dat verzekeraars allerlei (causaliteit) discussies opwerpen waardoor het slachtoffer langer op de schadevergoeding moet wachten.
Het probleem is dat er geen sanctiemogelijkheden zijn als de gedragsregels worden overschreden. Op verzoek van het Ministerie van Justitie en Veiligheid organiseert De Letselschaderaad een onderzoek naar de oorzaken van langlopende letselschadezaken. Het onderzoek wordt uitgevoerd door de Universiteit Utrecht en het resultaat wordt vóór de zomer van 2019 verwacht.
Op dit moment is het alleen mogelijk om een klacht in te dienen bij de verzekeraar zelf of bij het Kifid. Op 11 december 2018 heeft het Hof Leeuwarden € 10.000,00 extra smartengeld opgelegd aan de verzekeraar vanwege trage schadeafhandeling. Wellicht dat dit meer uitkomst zal bieden in de letselschadezaken waarin bovenstaande aan de orde is.
VQ Advocaten kunt u o.a. helpen bij:
De mogelijkheden bij het beëindigen van een tijdelijk contract zonder tussentijdsopzegbeding middels een vaststellingsovereenkomst
Werknemer en werkgever zijn overeengekomen dat werknemer bij werkgever in dienst treedt voor een periode van een jaar, waarbij niet tussentijds kan worden opgezegd. Na verloop van tijd krijgen werkgever en werknemer een geschil en wensen de overeenkomst met elkaar te...
Opleiding verplicht, hoe zit het met de kosten?
In artikel 7:611a BW is opgenomen dat een werkgever de werknemer in staat stelt scholing te volgen die noodzakelijk is voor de uitoefening van de functie. Als op grond van lid 2 van datzelfde artikel sprake is van verplichte scholing om het werk uit te voeren, dient...
Vrijwilliger loopt letsel op bij val uit een om te zagen kerstboom
Het kan voorkomen dat er tijdens werkzaamheden bij een stichting een ongeval met een vrijwilliger plaatsvindt. Soms bevinden deze werkzaamheden zich in een informele setting waarin het onduidelijk is wie feitelijk de leiding heeft. Wie is er in het geval van een ongeval aansprakelijk voor de schade? En is de schade wel verhaalbaar op de betreffende stichting?
De berekening van partneralimentatie 2023
Met ingang van 1 januari 2023 wordt partneralimentatie anders berekend. Voorheen werd bij de berekening van partneralimentatie altijd gerekend met de werkelijke woonlasten.
Laat ons u helpen.
Volgt u VQ Advocaten al op social media?
Contact
Gegevens
De Vriesstraat 16
3261 PC Oud-Beijerland
Postbus 1121
3260 AC Oud-Beijerland
Telefoon: 0186-614477 en 0186-727002 (PL)
KvK: 24316650
BTW: 8098.05170.B01